02691011005

ویپ VoIP چیست؟ آشنایی با مفاهیم سیستم تلفن تحت شبکه

ویپ VoIP چیست؟ آشنایی با مفاهیم سیستم تلفن تحت شبکه
30 فروردین 1398

ویپ VoIP چیست؟ آشنایی با مفاهیم سیستم تلفن تحت شبکه


ویپ VoIP چیست؟ آشنایی با مفاهیم سیستم تلفن تحت شبکه

در این مقاله قصد داریم به معرفی سیستم تلفن تحت شبکه بپردازیم VoIP برگرفته از Voice over internet protocol است و به معنای انتقال همزمان مکالمات تلفنی بر بستر شبکه را فراهم می نماید.

در مقابل سیستم های تلفن سنتی ، ویپ از فناوری دیجیتال و با استفاده از یک ارتباط Broadband  مانند DSL  شکل میگیرد . در این روش از تبدیل و انتقال صدا بر بستر اینترنت و کاملا بدون هزینه است. هدف از این کار غلبه بر چالش هایی است که انتقال ترافیک صوتی را بر روی بسترهای نه چندان باکیفیت شبکه های محلی با خطر روبه رو میکند.

ارتباطات بر بستر VoIP ارتباط تنگانگی با کارایی و کیفیت شبکه دارد به طوری که هرگونه اختلال و تاخیر در تبادلات شبکه، افت کیفیت محسوسی را به همراه دارد. در نتیجه مدیران شبکه میبیایست از تجهیزات با کیفیت و کانفیگ های دارای پایداری بیشتر استفاده کرد که این مهم جز با دقت مدیران شبکه به دست نخواهد آمد.

 

ما نمی دانیم دقیقا در آینده چه اتفاقی خواهد افتاد ولی این را می دانیم که کامپیوتر دارای نقشی محوری و اساسی در این رابطه خواهد بود . اینترنت با سرعت بالا در همه جا استفاده خواهد شد و مردم با یکدیگر به صورت صوتی و تصویری ارتباط برقرار خواهند نمود .به هرحال ، رشد بی سابقه اینترنت در سالیان اخیر این نوید را می دهد که بتوان از زیرساخت موجود به عنوان یک گزینه مطلوب به منظور ارتباطات استفاده نمود . روشهای برقراری ارتباط تلفنی در حال تغییر است. امروزه برای برقراری ارتباط تلفنی راه دور اغلب از تکنولوژیی به نام VoIP استفاده می شود. شرکت های زیادی هستند که سرویس VoIP ارئه می دهند و پیوسته هم در حال افزایش هستند.

در حال حاضر شرکت های مخابراتی پیشگام در دنیا، پس از وقوف به امکانات بی پایان این تکنولوژی جدید، در حال تأسیس مراکز VoIP  در سراسر دنیا هستند و فروش سیستمهای تلفن VoIP روز به روز در حال گسترش است. به طوری که در سال های اخیر شرکت های بزرگ ارائه کننده اینترنت در ایران به این فناوری رو آورده اند و حتی اقدام به فروش خطوط SIP  بر روی ارتباط خود نموده اند از جمله شرکت شاتل و شرکت آسیاتک.

 

معرفی نحوه کارVoIP

برای راه اندازی ویپ کافی است از یک VoIP Gateway  یا یک کارت تلفنی VoIP  استفاده کنید و با این روش می توانید از خطوط تلفن معمولی خودتون به عنوان خطوط دیجیتال استفاده نمائید و در سرورهای ویپ استفاده کنید یا از ISP  های خطوط SIP  تهیه نمائید که این خطوط به دلیل تبادل دیجیتال نیاز به مبدل های ویپ نظر کارت و گیت وی ندارند.

در زمان استفاده از سرویس فوق ، مخاطب شما متوجه این موضوع نخواهد شد که شما از فن آوری VoIP استفاده می نمائید و قادر به تشخیص دقیق تفاوت سرویس فوق نسبت به یک تلفن سنتی نمی باشد . در گذشته ای نه چندان دور ، پیشگامان عرصه های علمی به این نتیجه رسیدند که می توان یک سیگنال را به صورت دیجیتال و در یک مسافت طولانی ارسال نمود . بدین منظور می بایست قبل از ارسال سیگنال ، آن را با استفاده از یک مبدل آنالوگ به دیجیتال(ADC) ، دیجیتال و سپس ارسال و در نقطه پایانی انتقال، با استفاده از یک مبدل دیجیتال به آنالوگ(DAC)  مجددا آن را به آنالوگ تبدیل نمود. فن آوری VoIP نظیر آنچه اشاره گردید کار می کند. در ابتدا ، صدای دیجیتال شده در بسته های اطلاعاتی قرار می گیرد و پس از ارسال در مقصد مجددا به صوت تبدیل می گردد. با ذخیره اطلاعات به فرمت دیجیتال می توان بر روی آنان کنترل بهتری را اعمال نمود . مثلا می توان آنان را فشرده ، مسیر آنان را تعیین و یا آنان را به یک فرمت جدید دیگر تبدیل نمود . 

شبکه های مبتنی‌ بر پروتکل TCP/IP از بسته های اطلاعاتی IP تشکیل می گردند ،که شامل یک هدر ( برای کنترل ارتباطات ) و یک payload  به منظور مبادله داده می باشند . فن آوری VoIP از بسته های اطلاعاتی IP به منظور حرکت در شبکه و رسیدن به مقصد نهائی استفاده می نماید .

 

انواع روش های اتصال و استفاده از ویپ VoIP

با سیستم های VoIP به یکی از سه روش زیر می توان ارتباط تلفنی برقرار کرد: 

  1. Analog Telephone Adaptor

ساده ترین روش برقراری ارتباط VoIP با استفاده از  Analog Telephone Adaptor یا ATA ها که gateway هم نامیده می شوند، می باشد. این ابزارها این امکان را به شما می دهند که از تلفن های آنالوگ استاندارد فعلی تان استفاده کنید (اگر هنوز از تلفن های آنالوگ استفاده می کنید). به آسانی می توانید handset استانداردتان را به ATA متصل کنید، سپس ATA را به کامپیوتر یا ارتباط اینترنت تان وصل کنید. با این کار قادر به برقراری ارتباط VoIP خواهید بود. ATA سیگنال آنالوگ را از تلفن استاندارد شما می گیرد و آن را به سیگنال دیجیتال آماده برای انتقال در بستر اینترنت تبدیل می کند. همراه برخی ATA ها یک نرم افزار هست که روی کامپیوتر load می شود و شما را قادر می سازد که آن را برای VoIP با دقت پیکربندی کنید.

 

  1. تلفن در بستر شبکه IP Phones 

دارای یک کانکتور RJ ۴۵ Ethernet به جای کانکتورهای استاندارد RJ ۱۱ هستند. این تلفن ها تمام نرم افزارها و سخت افزارهای لازم برای برقراری ارتباطات VoIP را به صورت built-in دارند. مستقیمأ به روتر شما وصل می شوند و یک ورودی سریع و مقرون به صرفه به دنیای VoIP فراهم می کنند.

 

  1.   کامپیوتر به کامپیوتر 

این روش آسان ترین روش استفاده از تکنولوژی VoIP است. شرکت های زیادی هستند که نرم افزارهای مقرون به صرفه ای ارائه می دهند که می توانید برای این نوع VoIP از آن ها استفاده کنید. معمولاً تنها مبلغی که باید پرداخت کنید فقط هزینه ماهانه ISP است. تمام آن چه که نیاز دارید یک میکروفون،بلندگو، یک کارت صدای مناسب و یک ارتباط اینترنت با سرعت مناسب است. 

شرکت های تلفنی بزرگ امروزه با استفاده از VoIP هزاران تماس تلفنی راه دور را از طریق یک circuit switch به درون یک IP gateway مسیردهی می کنند. این داده ها در طرف دیگر توسط یک gateway دریافت شده و سپس با یک circuit switch محلی دیگر مسیردهی می شود. هر روزه شرکت های بیش تری سیستم های تلفنی VoIP را نصب می کنند و تکنولوژی VoIP در حال رشد است.

  1. Softphone اپلیکیشن های ویپ

بسیاری از شرکت ها شروع به ساخت اپلیکیشن های تلفن همراه کرده اند که به راحتی میتوانید با وارد کردن مشخصات اولیه به سرور ویپ متصل و از آن به راحتی استفاده کنید. از جمله این سافت فون ها میتوان به 3CX ، X-Lite ، Zoiper ، Bria  اشاره کرد.

 

نحوه ایجاد و ارسال بسته های داده در بستر VoIP

برای برقراری یک ارتباط ویپ مراحل زیر باید طی شود:

  • تبدیل سیگنال آنالوگ به دیجیتال

 تبدیل سیگنال صوتی آنالوگ به سیگنال دیجیتال به وسیله یک مبدل آنالوگ به دیجیتال (ADC)

  • فشرده سازی سیگنال دیجیتال

پس از تبدیل سیگنال صوتی به دیجیتال ، بیت های موجود می بایست بر اساس یک فرمت مناسب فشرده تا آماده ارسال شوند

  • استفاده از یک پروتکل سریع

در این مرحله ، بسته های صوتی در بسته های اطلاعاتی و با استفاده از یک پروتکل بلادرنگ عموما RTP بر روی UDP قرار می گیرند.

  • استفاده از یک پروتکل سیگنالینگ

در این مرحله لازم است از یک پروتکل سیگنالینگ به منظور فراخوانی کاربر استفاده گردد . پروتکل ITU-T H323 نمونه ای دراین زمینه می باشد .

  • تبدیل سیگنال دیجیتال به آنالوگ

در سمت گیرنده ، می بایست بسته های اطلاعاتی از یکدیگر مجزاء ، داده ها استخراج و به سیگنال های صوتی آنالوگ تبدیل و در نهایت برای کارت صدا و یا تلفن ارسال گردند

 

مزیت های استفاده از VoIP  ویپ

شما با استفاده از یک پهنای باند مناسب می توانید از تلفنVoIP  خود ارتباط برقرار کنید و به کلیه امکانات دفترکار و خانه خود به مانند تلفن موجود در آنجا دسترسی داشته باشید. مخابرات و اپراتورهای تلفن همراه در ایران بابت سرویس های اضافی خود هزینه های دریافت می کنند، اما با استفاده از VoIP شما می توانید به صورت رایگان از این خدمات استفاده کنید.

سرویس هایی مانند:

  • Caller ID 
  • Call Waiting 
  • انتقال تماس Call Transfer 
  • Repeat Dialing
  • Return Call 
  • Three-way Dialing 
  • صندوق پیام گیر صوتیVoicemail 
  • انتقال تماس تلفنی به یک شماره تلفن خاص (Forwarding) 
  • ارسال پیغام اشغال بودن به تماس گیرنده 
  • امکان سرویس در دسترس نبودن مشترک 

اکثر سیستم های تلفن تحت شبکه دارای رابط کاربری و مدیریتی تحت وب و به راحتی قابل مدیریت توسط مدیر شبکه است. جابه جایی سیستم های تلفن ویپ نیز به سادگی صورت می گیرد و هزینه های کمتری دربر دارد.

یکی دیگر از مزایای VoIP  برای شرکت ها این است که شعب آن ه می توانند در سراسر دنیا پراکنده باشد.


به اشتراک گذاری

نظر خود را برای ما ارسال کنید

مطالب مشابه

آموزش اتصال به SIP Trunk آسیاتک به وسیله ایزابل

آموزش اتصال به SIP Trunk آسیاتک به وسیله ایزابل

  • 17 اردیبهشت 1398

آموزش اتصال به SIP Trunk آسیاتک به وسیله ایزابل

تنظیم و راه اندازی سیپ ترانک SIP Trunk شاتل ، شاتل تاک

تنظیم و راه اندازی سیپ ترانک SIP Trunk شاتل ، شاتل تاک

  • 05 خرداد 1398

تنظیم و راه اندازی سیپ ترانک SIP Trunk شاتل ، شاتل تاک